Gisteravond trokken de mannen van Mendo Booischot richting Zele om daar partij te geven aan JTV Dero Zele – Berlare, een ploeg met een zware thuisreputatie. Nadat vorige week bleek dat onze mannen door enkele kalenderwijzigingen hun competitieritme kwijt leken waren ze extra gemotiveerd om terug het beste van zichzelf te geven.

De bezoekers zaten direct goed in de wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend konden ze het verschil maken. Wout Van Dyck speelde heel gevarieerd en kon zijn aanvallers op hun wenken bedienen . Zele Berlare kon geen vuist maken en was constant op achtervolgen aangewezen. Via 3-8 en 8-16 won Mendo Booischot de 1ste set met ruim verschil: 14-25.

In set 2 kwam de thuisploeg beter in de match. In een gelijkopgaande set (5-8 en 14-16) kregen we mooie ralley’s te zien die door beide ploegen krachtig afgewerkt werden. Dero Zele Berlare bleef vechten en kon met enkele spectaculaire reddingen aanklampen tot 21-23 maar dan stak Mendo een tandje bij en won met 22-25.

In set 3 was Zele Berlare met een gedreven Wouter Lambrechts in de afwerking de best scorende ploeg. De mannen van Mendo maakten teveel persoonlijke fouten waardoor de thuisploeg vleugels kreeg. Alles lukte en ze liepen via 8-4 uit naar 16-8, De bezoekers kon geen vu geen weerwerk bieden en Zele Berlare pakte de set met 25-15.

Mendo herpakte zich echter en speelde in de 4de set heel geconcentreerd. Zele Berlare schoot het best uit de startblokken maar er werd voor elk punt gevochten! Na de 1ste technische time-out (8-7) dreven de bezoekers het tempo op en namen het roer over. Bij 11-16 leek de thuisploeg zich even gewonnen te geven en kon Mendo in geen tijd uitlopen tot 15-24. Zele Berlare vocht nog terug maar Mendo won verdiend met 19-25 en nam zo de volledige buit mee naar Booischot.

Coach Raf Vekemans zag zijn mannen vechten en, in 2 van de 4 sets dan toch, spelen op heel hoog niveau Hij kan nu al terugblikken op een geslaagd seizoen en kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Mendo sluit, met 2 wedstrijden minder gespeeld, terug aan bij de top en neemt zijn plaats in de top 3 weer in.

Programma volgend weekend

Volgend weekend staat er zowel zaterdag als zondag een wedstrijd op het programma :

op zaterdag om 20u30 tegen Amigos Zoersel

op zondag om 16u tegen Gimm-E Waasland Kruibeke

Amigo's Zoersel staat momenteel aan de leiding terwijl we Waasland Kruibeke onderaan in het klassement terugvinden. Zij konden (oa door kwetsuren) nog niet vaak met een voltallige basisploeg aantreden maar ze zijn volop aan een spectaculaire remonte bezig. Het blijven 2 harde noten om te kraken en onze mannen hebben een loodzwaar competitieweekend voor de boeg; Na de prestatie van gisteren hebben ze zeker voldoende vertrouwen getankt om ook volgende week punten te pakken.

Ploegopstelling

Speelden : Marijn Claes (libero), Yannick Slaets, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Bob Douwen, Ruben Duwaerts

Kwamen in : Michel Mariën, Joren Appels, Toon Swinnen